ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 16 - ΕΥΒΟΙΑΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ – ΓΚΡΙΧΕΖΑ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ

 

-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-

Το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου, η ομώνυμη παραλία ή αλλιώς παραλία Σχινοδαύλεια και το βυζαντινό εκκλησάκι του 11ου αι. αποτελούν πραγματικά αξιοθέατα που θα αφήσουν στον επισκέπτη όμορφες αναμνήσεις. Στην παραλία εδώ γυρίστηκε και η ταινία deep end.

Το Φαράγγι Αγίου Δημητρίου είναι Ιδανικός τόπος για επίσκεψη και εξερεύνηση. Αποτελεί δε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Εύβοιας με ιδιαίτερη σημασία για τα πουλιά και τα σπάνια φυτά!. Μια όμορφη διαδρομή πεζοπορίας ξεκινά από το χωριό του Αγίου Δημητρίου και το διασχίζουν δύο καταπληκτικά μονοπάτια. Με αφετηρία το χωριό,το ένα προχωρεί χαμηλά μέσα στο φαράγγι και καταλήγει στην πανέμορφη παραλία Σχοινοδαύλεια του Αγίου Δημητρίου ενώ το άλλο μονοπάτι προχωρεί ψηλά,απάνω από το φαράγγι και φθάνει στον οικισμό Καλέργο. Από εκεί κατηφορίζει απότομα μέχρι την παραλία Καλλιανού στο Αιγαίο.

Ο υδροβιότοπος είναι καταφύγιο σπάνιων πουλιών! Χρυσαετός, πετρίτης, σπιζαετός, γεράκι, όρνιο είναι μερικά από τα πουλιά που μπορεί να συναντήσει κανείς στο διάβα του.

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου στο τέρμα του φαραγγιού είναι απλά μαγευτική. Πρόκειται για μία απλωτή παραλία με βοτσαλάκι στη μεγαλύτερη της έκταση και λίγο άμμο στη μια άκρη. Τα νερά είναι καταγάλανα και φυσικά πεντακάθαρα.

-ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ-

Από Χαλκίδα:

Η πρόσβαση στην παραλία από Χαλκίδα (135km) γίνεται οδικώς από τον κεντρικό οδικό άξονα της Νότιας Εύβοιας, μετά το Αλιβέρι στα Λέπουρα δεξιά για Κάρυστο. Στη διασταύρωση Μαρμαρίου κάνουμε αριστερά για Άγιο Δημήτριο. Η απόσταση είναι περίπου 30 χιλιόμετρα σε άσφαλτο! Φτάνοντας όμως στη διασταύρωση για το χωριό του Αγίου Δημητρίου κάνουμε αριστερά για τον οικισμό Καλλιανών. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στο αριστερό μας χέρι θα δούμε την παραλία, θα συνεχίσουμε λίγο σαν να την προσπερνάμε και στο δεξί μας χέρι θα δούμε το εκκλησάκι του Αγ Δημήτρη.! Μετά το εκκλησάκι 200 300 μέτρα πιο κάτω κάνουμε αριστερά σε ένα χωματόδρομο 500 περίπου μέτρων! Το καλοκαίρι το ποτάμι δεν κατεβάζει πολύ νερό οπότε εύκολα με το αυτοκίνητο περνάμε και το ποτάμι για να είμαστε πιο κοντά στην παραλία.

Υπάρχει μια καντίνα με τα πάντα που δουλεύει όμως μόνο το καλοκαίρι.

Συντεταγμένες Παραλίας Αγίου Δημητρίου:

GPS (WGS84): 24.4478699Ε, 38.1428297Ν

Από Αθήνα:

Από Αθήνα υπάρχουν δύο επιλογές με φέρρυ:

  1. Από Ραφήνα όπου φτάνουμε στο Μαρμάρι και στη συνέχεια ακολουθούμε το χάρτη
  2. Από Αγία Μαρίνα όπου φτάνουμε στα Νέα Στύρα και ακολουθούμε τις οδηγίες όπως παραπάνω

9982657cfeaa1decac27dbb9302a2a74

Πώς να έρθετε από το Μαρμάρι

 

Πληροφορίες για τα λιμάνια, τα δρομολόγια των πλοίων αλλά και τις τιμές των εισιτηρίων θα βρείτε στις αντίστοιχες σελίδες πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

ΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΛΙΜΑΝΙ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ

-PHOTO ALBUM-

-ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – PHOTO ALBUM

-ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΚΡΙΧΕΖΑ-

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΚΡΙΧΕΖΑ – PHOTO ALBUM

Συντεταγμένες Παραλίας Γκριχεζα:

GPS (WGS84): 24.3970978Ε, 38.1595290Ν

-ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ -

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ -  PHOTO ALBUM (ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ) 

Συντεταγμένες GPS (WGS84): 24.4792333Ε, 38.1417149Ν 

-ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ-

 

Δείτε ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

-ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ-

 

This entry was posted in ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ (101 - 200Km), ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΧΑΛΚΙΔΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 1 = seven

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>